![[coklat-cips-rangup.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbnR2xK3XjT8Dd0v5Z3dbHTF4mVo-FtekxtzChIroh_FQnA0Dt_l_P62jQ1s_ftmItV-KWwQA0PsStw5RAFe7YzlFnfkRp1XARQXlTSAlmkoYsfUmAfA6C8N5-fMo4HPuEiwJgw5l0gw/s320/coklat-cips-rangup.jpg)
Bahan-bahan
Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g white coklat cips [boleh gantikan dgn coklat rice]
50 g badam cincang [roasted]
50 g nestum
Cara Memasak
1.Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2.Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3.Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5.Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.
Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g white coklat cips [boleh gantikan dgn coklat rice]
50 g badam cincang [roasted]
50 g nestum
Cara Memasak
1.Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2.Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3.Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5.Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.
No comments:
Post a Comment